手机版 | 登陆 | 注册 | 留言 | 设首页 | 加收藏
当前位置: 网站首页 > 初二英语 > 文章 当前位置: 初二英语 > 文章

初二英语练习题及答案解析精选---阅读理解(21)

时间:2020-11-28    点击:344 次    来源:网络    作者:佚名 - 小 + 大




【精品推荐】

   提分神器--初中英语语法易错题专训   




初二英语练习题及答案解析精选---阅读理解(21)


A computer game is very popular(流行的) today. Many young office workers and students like playing it. People can “farm” on a piece of “land”, and “grow vegetables, flowers and fruits” on the Net. They can make some e-money to buy more things. Here are different ideas about it.
Henry: I don't like any computer games. I think it's a waste(浪费) of time.

Laura: I live in the city and I long for (渴望) the life on the farm. So I like this game very much.
Allen: I often play this game with my friends. We have fun(乐趣) playing it.

Ivy: I'm a student. I think we students can use computers to do many useful things. But why do some of us choose to play computer games? It's bad for our studies.

1. According to the passage, people can't ________ in the game.
A. grow vegetables  
B. make e-money   
C. buy things    
D. watch movies

2. Of the four people, ________ doesn't/don't like the game.
A.one       
B. two       
C. three       
D. four

3. The word “useful” means “________”in Chinese.
A.无效的           
B.遗憾的      
C.有益的      
D.消极的

4. Which is TRUE according to the passage?
A. Allen is happy to play the game.  
B. Laura lives on the farm
C. Ivy doesn't like to study.         
D. Henry usually plays computer games.

5. Where can we see this passage?
A. In a computer magazine        
B. In a science book
C. On a train timetable            
D. On a movie ticket

【解析】
试题分析:短文大意:今天电脑游戏是非常流行的。许多年轻的上班族和学生喜欢玩它。该文给出了四个人对游戏的不同看法。

1. D  细节理解题。根据第一段中Many young office workers and students like playing it. People can “farm” on a piece of “land”, and “grow vegetables, flowers and fruits” on the Net. They can make some e-money to buy more things.可知人们不能在游戏中看电影,所以该选D。

2. B  细节理解题。根据文中 Henry: I don’t like any computer games .和 Ivy: I’m a student. I think we students can use computers to do many useful things. But why do some of us choose to play computer games? It s bad for our studies. 可知 Henry 及 Ivy 不喜吹游戏。所以该选B。

3. C  词义猜测题。由句意可知 : 我们学生可以使用电脑做一些有益的事情。所以该选 C 。

4. A  细节理解题。根据文中 Alien: I often play this game with my friends. We have fun playing it .可知艾伦玩游戏玩得很开心,所以该选 A 。

5.A  推理判断题。根据该文介绍电脑游戏可推知该文最有可能发表在一份电脑杂志上,所以该选 A 。
考点:日常生活类阅读。

上一篇:初二英语练习题及答案解析精选---阅读理解(20)

下一篇:初二英语练习题及答案解析精选---阅读理解(22)

推荐阅读
閸忓秷鐭楁竟鐗堟閿涙碍婀扮純鎴犵彲閹碘偓閺堝鏋冪€涙ぜ鈧礁娴橀悧鍥モ偓浣筋潒妫版垯鈧線鐓舵0鎴犵搼鐠у嫭鏋¢崸鍥ㄦ降閼奉亙绨伴懕鏃傜秹閿涘奔绗夋禒锝堛€冮張顒傜彲鐠х偛鎮撻崗鎯邦潎閻愮櫢绱濋張顒傜彲娴滐缚绗夋稉鍝勫従閻楀牊娼堢拹鐔荤煑閵嗗倻娴夐崗鍏呯稊閸濅胶娈戦崢鐔峰灡閹佲偓浣规瀮娑擃參妾叉潻鐗堟瀮鐎涙ぞ浜掗崣濠傚敶鐎硅鏆熼幑顔肩敖閺夊倹婀扮粩娆愭¥濞夋洑绔存稉鈧弽绋跨杽閿涘苯顩ч弸婊勫亶閸欐垹骞囬張顒傜秹缁旀瑤绗傞張澶夐暅閻橆垱鍋嶉惃鍕値濞夋洘娼堥惄濠勬畱閸愬懎顔愰敍宀冾嚞閼辨梻閮撮幋鎴滄粦閿涘本婀扮純鎴犵彲鐏忓棛鐝涢崡鍏呯埃娴犮儱鍨归梽銈忕磼
声明 | 联系我们 | 关于我们
备案ICP编号  |   QQ:2151239526  |  地址:北京市东城区  |  电话:16605168200  |